top of page

КАЛАШНИЦИТЕ​

ИСТОРИЯТАНАЕДИНКЛУБ

Калашниците-МСС Нови хан е българска организация, занимаваща се с мото-туристическа дейност и популяризиране на моторните спортове в страната, както и организиране на рок концерти, фестивали и благотворителни мероприятия.

Идеята за създаването на групата датира от 2006 година, когато приятелската ни компания се разделя с един от членовете си – Теодор Валентинов Печурков - Теди. Мечтата на Теди беше да членува в местен мотоклуб и да участва в организацията на мото събор в общината – Елин Пелин. С течение на годините ние отчасти изпълнихме мечтата му, като създадохме клуб и правим мото срещи и мото събори всяка година около датата, на която се разделихме с него.

Калашниците-МСС официално бе създаден на 06.04.2010г. с решение 182/2010г. на Софийски градски съд и реализира първата си по-мащабна проява на 26.06.2010г. – първата официална мото среща „В памет на Теди”. Мероприятието се проведе в близост до с. Нови хан – Природен парк „Побит камък“.

2011г. Направихме втората си мото среща, включваща концерти, игри с награди и др. Целите на срещата бяха не само с развлекателна насоченост. Преценихме че с приходите от мероприятието можем да помогнем на нуждаещо се от лечение дете, тогава успяхме да съберем около 900лв за Иван Арнаудов на 12г. с диагноза ДЦП. Чувството което изпитахме, когато връчихме сумата на майката на Иван, беше несравнимо, пълнещо сърцата ни. Така се роди идеята всяка година да правим мероприятията си – благотворителни.

2012 година, се роди идеята мото срещата „В Памет на Теди“, да се преобрази в „Благотворителен мото-рок фестивал – Побит Камък“, където основната програма е заета от концерти на много Български рок банди – в случая – Епизод, Пецко, Rocka Rolla, Killin Love Machine, Elinor, Васко Кръпката. Направихме ескортиран кордон до паметника на писателя Елин Пелин, състояха се множество игри, водосвет и други..

Със средствата от фестивала помогнахме на Виктор Цончев на 6 г. с диагноза ДЦП за предстоящите му операции. Сумата беше 4700лв.

2013 година. Фестивала набираше популярност в нашите среди и стана още по посещаем, Освен със забавленията за всички посетители, се състояха концертите на Обратен Ефект, Изомруд, John Steel с Тома, Елинор, TAKN, Пецко, Шеки и Блъдрейн, Севи, Rocka Rolla и Конкурент. Паузи в програмата на 3-те дни – нямаше, уплътнявахме всяка минута с игри, пищно огнено шоу, заря и др.

Както си бяхме обещали – събрахме отново пари за лечение на дете – Петър Узунски на 8г. пак с Диагноза ДЦП – сумата беше 4500лв.

2014 година. Тази година се състоя невероятен и огромен фестивал. На огромната ни сцена с 30kW звукова мощ, излязоха: Щурците с Валди Тотев, The Rock – официален AC DC трибют от Румъния, Обратен Ефект, Конкурент, Krossfire, Вулгар Булгар, Rocka Rolla, Изомруд и Jet Fuel. Заедно с пълната със забавления програма, събрахме на малката Кристина Петрова сумата от 5500лв за лечението и.

 

2015 година. Направихме още по-мащабен фестивал. Отново се потготвихме добре и зарадвахме многобройната си публика с разбиващи концерти. На сцената ни се качиха: Merian, Tortilla Flat, BG Rock, Пецко и Приятели, Обратен Ефект, Милена Славова, Епизод, Zuum, Черноризец и Севи. Естествено както е в наш стил събрахме парички за лечението на Стела Георгиева на 3 годинки, сумата от 8360лв.

2016 година. За да се докажем отново като организатори, събрахме невиждана за това малко място като "Побит камък", публика - наброяваща над 3500 души. Отново запълнихме на максимум прогамата за двата дена със разнообразни игри и мега концерти.. Допълнихме списъка с участници във фестивала. Групите тази година бяха: Forgot The Ten - Шумен, Хадес - Варна, КОНКУРЕНТ, Rocka Rolla - Пазарджик, Zuum - Metallika, Vulgar Bulgar - Panthera, Обратен Ефект и Легендите СИГНАЛ. Тази година събирахме средства за малкия Ради, страдащ от детска церебрална парализа, сумата достигна 10570лв., Помогнахме и на Калоян Спасов - на 23 години, болен от рак със 1200лв.

 

Освен фестивала през лятото, клуба прави всяка година Рок партита за откриване и закриване на мото-сезона на които пак каним известни Български рок състави, отново се събират средства за нуждаещи се..

Със собствени средства 1012г. „Калашниците-МСС“ разработихме и изпълнихме проект за разширяването и цялостното изграждане на Природен Парк „Побит камък“, с което го направихме предпочитано място за отдих.

Естествено, като мотоклуб, през цялата година обикаляме страната и чужбина и намираме нови приятели с които винаги оставаме с перфектни отношения. Любими дестинации са съборите в страната където се опитваме да дадем всичко от себе си за да се чувстваме добре както ние, така и организаторите. Отделно си ходим на гости и си раздаваме подаръци.. като едни добри приятели.

 

Как избрахме точно това име?

– Името на клуба е част от мечтата на нашия приятел който загубихме – Теди.. идва от тениските „Михаил Калашников“ с които групичката с която е пътувал по мото съборите се е сдобила. За нас освен нещата които сме чували от него за мечтания клуб „Калашниците“, друго не ни свързва с това име.. просто изпълняваме мечтите му.

 Още в годините когато Теди и неговата компания са зародили идеята за Калашниците, са се направили множество макети и проекто-рисунки на гърба.. до днес не сме ги променяли. Единствената разлика с проекта е че спазвайки изискванията за разликите във визията на гърбовете на МС – МСС, трябваше да променим леко и нашите елеци.. добавихме и двата калашника в двете страни на основната емблема.

 

Защо МСС – Директно си казваме – Имаме 3 дами в клуба които не бихме пренебрегнали - особено Вице президента. Много държим на тях !!!, Мотоциклетите ни в повечето случаи не отговарят на изискванията за МС, Нямаме и Клубна къща.

  - Не мечтаем за промяна в клубната си спесификация ;-)

 

 

Мото клуб

КАЛАШНИЦИТЕ

bottom of page