Измина юбилейното 10-то издание на Благотворителния мото-рок фестивал „Побит Камък“, организирано от мотоклуб Калашниците-МСС – Нови хан.

  В него взеха участие 8 разтърсващи банди, които не оставиха посетителите да се отделят от голямата сцена.

  Терена на който се проведе фестивала, се напълни до пръскане, още в петъчната вечер, когато след разгрявката на вратовете от пловдивската банда STEELERS и няколкото игри с публиката, на сцената се качиха Легендите от СИГНАЛ.

  Гора от ръце, пляскания и възгласи, накара неостаряващите момчета на Йордан Караджов, с усмивка да продължат концерта си над очакваното от организаторите време.

  Настроението беше приповдигнато до максимум на края на участието на СИГНАЛ, което допринесе трудната раздяла на публиката с групата.   Непосредствено след тях, на сцената се появиха ЕПИЗОД, които промотираха нови парчета, допълнения в състава на бандата и естествено най-любимите на всички, каращи кожата да настръхне националистически песни, с текстовете на Вазов и Ботев. Огромната маса фенове на бандата избухна на макс.. всички пееха и развяваха националния флаг, до като към 01:30ч. ЕПИЗОД се поклониха и напуснаха сцената.

  Съботата започна с раздумка до към 13 часа, когато водещия на фестивала Методи Методиев – ВОЖДА и президента на Калашниците, призоваха всички будни моторджии да се включат в почетната обиколка до град Елин Пелин, където всички участници поднесоха с почит, цветя и венци на паметника на писателя Елин Пелин.

  След няколкото игри, провели се в ранния след обяд, пред гостите на фестивала застанаха група ЦУНАМИ РОК БЕНД, които със забавните си интерпретации на популярни рок парчета, успяха да накарат хората отново да застанат пред сцената.

  Програмата продължи със врачанската стихия – ДОКТОРС ГОГО БЕНД. Със леко нецензурните си текстове, те разпяха и внесоха усмивки във всички.

  Концерта на ДОКТОРС ГОГО БЕНД, неусетно се сля с този на СВЕТЛЬО & THE LEGENDS, които  след обещания лист от десетина парчета, направиха изненадващо дълго шоу от близо два часа.   Публиката пък от въодошевление пощуря, и от танци, голяма част от нея премина в лудо пого.

  Към края на концерта на СВЕТЛЬО , публиката която наброяваше над 4000 души, вече беше на крака и аплодираше в очакване на любимците си от АХАТ. Преди да започне тяхното рок шоу, организаторите от КАЛАШНИЦИТЕ, отбелязаха рождения ден на клуба и мероприятието си, с раздаване на грамоти, за всички мото клубове, посетили фестивал „ПОБИТ КАМЪК на 10 години“, след което, пред сцената се появи огромна торта с логото на КАЛАШНИЦИТЕ-МСС. Момчетата и момичетата от клуба, начело с председателя – К.Атанасов, духнаха свещите и разрязаха тортата, като я раздадоха на публиката.

  Концерта на АХАТ започна с бурните овации на всички, премина с изпълнения на почти целия репертоар на групата и завърши около полунощ.

  С помощта на произволни деца от публиката, вицепрезидентката на клуба Мирела, водещия – Вождо и председателя К.Атанасов, се организира теглене на томбола и раздаване на награди на печелившите. 

 Най-голямата награда беше мотоциклет KAWASAKY GPZ 500cc и бе спечелена към 00:30ч.

  След томболата, чието теглене се проточи повече от 45минути, започна концерта на групата с почти постоянно присъствие на фестивалите на КАЛАШНИЦИТЕ – ОБРАТЕН ЕФЕКТ. Дългия сет от авторски парчета отново разлюля дърветата в парка Побит Камък със възгласите на публиката.

  Отново в тон с традициите на КАЛАШНИЦИТЕ, по време на изпълнението на песента на ОБРАТЕН ЕФЕКТ – ПОЛЕТ, бе запалена и пищната и мощна заря, която продължи над 15 минути.

  Концертната и фестивална програма приключи със щастливите усмивки на публиката към 02:00 часа.

  През цялото време на протичане на фестивала, се събираха средства за лечението на малчугана ДАНИЕЛ ПЕТРОВ, на 4 годинки, от гр.Елин Пелин, страдащ от Детска Церебрална Парализа.

  Всички изпълнители дадоха своя принос за каузата на КАЛАШНИЦИТЕ, особенно СВЕТЛЬО ВИТКОВ и неговите момчета, които за поредна година подкрепят инициативите на клуба.

  От Урните, монтирани по баровете, от спонсорите, от събраната печалба и от личните дарения на членовете на КАЛАШНИЦИТЕ-МСС през периода на каузата, бяха събрани 17700лв. С които малкия ДАНИ ще бъде изпратен на лечение в Сърбия.

 

 

  Така приключи 10-ТИЯ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН МОТО РОК ФЕСТИВАЛ „ПОБИТ КАМЪК“, Остава ни да тръпнем в очакване на изненадите подготвени от мотоклуб КАЛАШНИЦИТЕ-МСС в предстоящите издания на фестивала.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now